Nedvang – Glas scheiden wordt nu nog makkelijker
Nedvang staat letterlijk voor ‘Nederland van Afval naar Grondstof’. Ze registreren en stimuleren de inzameling en recycling van al het verpakkingsafval in Nederland. Daarbij letten ze op kwaliteit, kwantiteit en rendement. Met betrouwbare cijfers, gericht expertise en een breed netwerk, ondersteunt Nedvang gemeenten en afvalbedrijven bij het optimaliseren van hun prestaties. Zo werken ze aan een toekomstbestendige recyclingketen voor verpakkingen. Of het nu om een potje gel, soepblik of wijnfles gaat: verpakkingsafval kan weer grondstof worden. Een circulaire economie voor verpakkingen vraagt om samenwerking, kennis en innovatie. Namens het verpakkende bedrijfsleven, zet Nedvang zich hiervoor in. Samen brengen ze Nederland van afval naar grondstof.
De ontelbare levens van glas
Elke fles of potje kan oneindig vaak gerecycled worden, zonder kwaliteitsverlies. Dat bespaart grondstoffen en energie ten opzichte van de productie van nieuw glas uit zand, kalk en soda. Maar liefst 86% van de glazen verpakkingen in Nederland wordt gerecycled.
Van verpakking tot grondstof
Alle flesjes en potjes die in de glasbak belanden, worden naar een recyclingbedrijf vervoerd voor verwerking. Daarnaast worden sommige flesjes nog meerdere keren ingezet, voordat ze gerecycled worden. De scherven worden gesorteerd en gerecycled tot grondstof, zodat er weer nieuwe glazen verpakkingen van gemaakt kunnen worden. Dat bespaart grondstoffen én energie.
Op naar 90% glasrecycling
Hoewel 86% glasrecycling een mooie score is, moet het nog beter. De landelijke doelstelling is namelijk 90%. Daarom maakt Nedvang zich hard voor nog betere resultaten. Dat doen we met onderzoek naar technische mogelijkheden en innovaties, projecten met gemeenten en bedrijven en met de Glas in ’t Bakkie-campagne. Onderaan deze pagina zie je een greep uit onze activiteiten ter stimulering van de inzameling en recycling van glas.
Project:
Campaign, outdoor and Social Media.
Service:
Graphic design, Desktop Publishing and image editing.